Babipangang met spek als ontbijt in China! - Reisverslag uit Peking, China van Nancy x - WaarBenJij.nu Babipangang met spek als ontbijt in China! - Reisverslag uit Peking, China van Nancy x - WaarBenJij.nu

Babipangang met spek als ontbijt in China!

Door: Stefan

Blijf op de hoogte en volg Nancy

02 Februari 2012 | China, Peking

Halloooo!
Hier een berichtje vanuit China!!
Inmiddels zijn we in Beijing (Peking) aangekomen. Onze reis is in China begonnen in Hong Kong nadat we Nieuw Zeeland achter ons hebben gelaten. Hier hebben we geslenterd door de bizar drukke straten van deze gigantische stad! Maarliefst 20 miljoen mensen wonen hier! Het lijkt net Chinatown in het groot! Alsof je bij het Chinese restaurant de Golden Dragon (cq voetbal-Chinees) in Nederland bent beland! Je komt van de ene markt in de ander terecht waar ze van alles wat verkopen, van schoenen (die al in de pocket zijn) tot eettentjes. Super leuk maar wel ook super koud. Vooral als je de warmte in Australie, Nieuw Zeeland en de Cook Eilanden af komt!! Het was rond de 10 graden met een lekker koel briesje! Heerlijk dus!!
Na een aantal toeristische plekjes bezocht te hebben zoals een boeddhistische tempel, de grootste boeddha ter wereld en nog wat andere dingetjes was eindelijk de dag aangebroken waar we voor kwamen: namelijk de dag dat we naar Disneyland Hong Kong zijn geweest! Haha nee hoor, maar leuk was het wel. Nens hoeft, als ECHTE Disney-fan, nu nog alleen maar naar het Disney park in Tokio! ;)
Anyway! Toen we aankwamen stond ons een leuke verassing te wachten, wat we niet wisten toen we de tickets boekte, namelijk op de dag dat we aankwamen begon het Chinese Nieuwjaar! Nu kan ik er vrij kort over zijn hoe het was: de parade stelde niet veel voor, de meeste winkels waren gesloten, alleen het vuurwerk boven de rivier was wel de moeite waard! Wel beter dan het vuurwerk in Sydney.

Vervolgens zijn we met onze visums de grens over gegaan om een nachttrein naar Shanghai te nemen. Het was erg lastig om een treinticket te regelen ivm de feestdagen hier, maar na veel pijn en moeite lukte het ons dan toch. En daar zaten we dan, in een trein genaamd een 'hardsleeper' met 3 stapelbedjes boven elkaar en 3 er direct tegen over! Het leken net barakken. Tezamen met 60 Chinezen gingen we richting Shanghai! Na, ondanks de omstandigheden, een redelijke nacht geslapen te hebben kwamen we dan aan in wederom een gigantische stad! Shanghai is De grootste stad van China met 24 miljoen inwoners! Hier zijn we 3 nachtjes gebleven en hebben we de stad aardig goed kunnen zien. Van het oude centrum tot aan het nieuwe, extreem moderne centrum. Erg leuk! tijdens ons verblijf ook nog even met een supersnelle trein (soort Thalys) naar het Venetië van het Oosten geweest, genaamd Suzhou. Erg schattig allemaal, alleen als je het aan ons vraagt lijkt het meer op Delft met allemaal grachtjes maar met dan Chinese huizen!

Hierna hebben we wederom een snelle trein gepakt (Thalys look-a-like) en zijn we uitgekomen in de hoofdstad van China, Beijing! Ook wel Peking genoemd.
Deze stad ligt vrijwel helemaal in het noorden van China, vlakbij Mongolië en Rusland. En wat een kou is hier te vinden!!!!! Hier waren we dus eigenlijk niet op voorbereid. Overdag is het -6 met een stevige ijskoude wind en in de nacht koelt het nog wat verder af naar maarliefst -14. We hebben dus maar onze zwembroeken verruilt voor sjaals en handschoenen. Ijskoud maar wel een hele leuke stad vol met geschiedenis van China. Zo zijn we naar de Verboden Stad geweest, waar de keizers van vroeger woonden wat eigenlijk een stad in een stad is (Beijing). Super indrukwekkend! Daarna zijn we naar nog wat andere historische tempels geweest, het grootste plein op de wereld en hebben we de stad goed verkend. De reden dat we naar Beijing zijn afgereisd is omdat we graag de Chinese muur wilden zien, die op een uurtje afstand vanaf Beijing te bezoeken is. Dit hebben we dan ook vandaag gedaan! En indrukwekkend dat deze muur van 6000km lang is!  Je kan helemaal in de verte kijken en ziet de muur kronkelend over de bergen verdwijnen!
Morgen gaan we nog even de stad in om vervolgens in de avond een nachttrein te nemen naar Nanning, wat vlakbij de grens van Vietnam ligt. Een reis van 2500km in 28 uur. Gelukkig hebben we dit keer een eigen coupe met eigen wc weten te bemachtigen.
Jullie horen van ons in het volgende land :), Dsai-Jian oftewel Tot Ziens in het Chinees!!

Ps; Nens heeft afkickverschijnselen van Facebook, aangezien deze site geblokkeerd wordt in China. Ze is nu maar een boek aan het lezen in het Chinees! ;)

• 02 Februari 2012 - 08:26

Sandra:

HEEL COOL!!!
    Gave pics ook!!
    En fijn te lezen dat het bij jullie net zo koud is als hier! nee hoor geintje, het is jullie (ook lekker warm weer) van harte gegund!!!!!

Geniet er nog even een maandje van!!!!!!!!

X Sandra

• 04 Februari 2012 - 08:11

Mama:

Inderdaad COOL, ik neem maar even de tekst van mijn voorgangster. Die sateetjes zagen er wel lekker uit ! Hopelijk zittejn jullie nu weer in wat warmere regioenen.
    xxxx

• 05 Februari 2012 - 19:40

Lia En Hans:

N yjng zài yuènán ma?
    Yu 30 tin jihuo!!!!
    Shénme, n du xyào kngfù!

Cóng LIA de shshu hé shnshen hàn s dusho ài

• 06 Februari 2012 - 10:37

Irene:

Ha Chineesjes,
    Zo te lezen en te zien aan de foto's leven jullie nog steeds als God in Frankrijk, eh ik bedoel China.
    Blij dat je weer wat opgeknapt bent Steef en dat jullie naar Hanoj kunnen gaan.
    Wij zijn met z'n allen ook een beetje op vakantie maar dan in Siberië. Jammer dat Arnoud zaterdag op wintersport gaat want anders had hij zich vast opgegeven voor de Elfstedentocht die er zit aan te komen.
    Groetjes uit Winter Wonderland
    xxx

• 12 Februari 2012 - 15:45

Dennis En Lisette:

Tjonge, wat een mooie reis maken jullie! We hebben jullie gemist op het Hemelwater afgelopen week. Lekker kunnen schaatsen. En sinds vandaag weer een pak sneeuw erover heen.
    Groetjes!

• 18 Februari 2012 - 09:09

Irene:

WORDT HET GEEN TIJD VOOR WEER EEN SPANNEND VERHAAL OVER JULLIE BELEVENISSEN???
    XXXX
Nancy

Onze wereldreis van een half jaar! USA, Cook Islands, Australie, Nieuw Zeeland, China, Vietnam, Laos en Thailand.

Actief sinds 07 Sept. 2011