Visite uit Nederland in de States! - Reisverslag uit Yosemite Valley, Verenigde Staten van Nancy x - WaarBenJij.nu Visite uit Nederland in de States! - Reisverslag uit Yosemite Valley, Verenigde Staten van Nancy x - WaarBenJij.nu

Visite uit Nederland in de States!

Door: Stefan

Blijf op de hoogte en volg Nancy

12 November 2011 | Verenigde Staten, Yosemite Valley

Hoi iedereen!!

Alweer een tijdje geleden dat we een verhaaltje op ons blog hebben geplaatst. Bij deze dan een nieuw verhaaltje!

Twee weken geleden zijn mijn moeder en broer naar ons toegekomen, super leuk zo met z'n alle en we hadden al anderhalf maand geen familie gezien dus dat is altijd leuk om weer familie terug te zien!

Eerst hebben we heel L.A. verkend.. of teminste, wij hebben ze rondgeleid door de stad aangezien we er eigenlijk al de weg goed weten en al heel veel gezien hebben! Zo zijn hebben we Downtown gezien, Venice Beach, Santa Monica, Hollywood (walk of fame), Beverly Hills (inclusief een tourtje langs huizen van alle bekende sterren), Rodeo Drive, en andere bekende plaatsen in L.A.
Die avond was het Halloween en zijn we naar een groot Halloween feest met z'n vieren geweest op Santa Monica Boulevard! De dag dat m'n moeder en broer aankwamen (zaterdag) zijn Nens en ik nog in de avond met een kennis uit L.A. naar 2 andere 'Halloween-huis' feestjes geweest in Bel Air en Beverly Hills. Super gaaf, in huizen die je normaal alleen in films ziet! Villa's met zwembad en uitzicht op L.A.. te extreem gewoon!! Heel gaaf om mee te maken!

Een aantal dagen later zijn we naar Las Vegas gegaan met z'n vieren. Hier hebben we geprobeerd om ons reisbudget te verdubbelen, echter wegens 'veel geluk in de liefde' maar weinig geluk in het spel komen we volgende week al thuis. Nancy was zo wijs om 8 duizend euro op rood te zetten, dit pakte helaas verkeerd uit... haha nee hoor grapje! We hebben in totaal 100 dollar verloren in 4 dagen tijd maar wel ontzettend veel lol gehad. En de hele strip goed kunnen zien. We hebben werkelijk alle hotels gezien. Nu moet je je voorstellen dat elk hotel een eigen thema heeft en eigenlijk een soort kleine attractie-park opzich is. Zo is er een hotel genaamd Paris waar de eiffeltoren op bijna ware grote is nagemaakt. Een ander hotel is New York New York waar je door straatjes uit New York kan lopen. Nog een ander hotel heet de Venetian, hier kan je door straten uit Venetie lopen en zelfs een gondeltje nemen (een bootje) om door de kanalen te varen... wat dus op de 1de verdieping in het hotel is (begaande grond is het super grote casino, 1ste verdieping straten en kanalen uit Venetie en daarboven het hotel).. SUPER GAAF allemaal dus!

Tijdens ons verblijf in Las Vegas zijn we naar de Grand Canyon geweest! Bizar hoe groot die gleuf is! .. ehh jullie snappen me wel! :) Wat ook bizar was, was dat we in de ochtend met 25 graden weg reden uit Las Vegas en 's avonds in een sneeuw storm in Arizona terecht zijn gekomen. Super eng omdat je echt geen hand voor ogen kon zien tijdens het rijden.

Op de terug weg naar L.A. vanaf Las Vegas zijn we door het nationale park Death Valley gereden, hier is de hoogste temperatuur ooit gemeten in de Verenigde Staten; maarliefst 57 graden! Ongekend! Helaas is het niet gelukt om Arnoud daar achter te laten maar kon hij kruipend met een paar druppels water weer zijn weg naar de auto terug vinden! ;)

Hierna zijn we weer terug in L.A. gekomen omdat ik maandag weer acteerles had. Wat overigens nog steeds super goed gaat. Ik heb ook al twee aanbiedingen gekregen om bij een agency aan de slag te gaan. Hier zit ik nog over na te denken maar daar in een ander blog meer over!

Na L.A. zijn we met z'n allen naar San Francisco gereden over de mooiste route ter wereld: de Route 1 (*volgens RTL Travel - Chrisje Zegers zei het zelf :)). Dit is ook wel de Pacific Highway en is super indrukwekkend waar je over de kliffen van de westkust rijdt met uitzicht op de grote oceaan. Afwisselend met wijnvelden (wat mijn moeder prachtig vond ;)) en bossen (wat Arnoud weer op zijn beurt prachtig vond). Onderweg hebben ook nog zee-olifanten gezien en zee-leeuwen!

In San Francisco hebben we de toeristische attracties bekeken zoals de Fishermans Warf, Alcatraz, de Golden Gate Bridge en China Town. Tijdens onze trip naar deze heerlijke stad zijn we ook nog naar het nationale park Yosemite Valley geweest! Ook heel indrukwekkend... vooral de terugweg waar we op 4400 feet (1500 meter) in een mistbank terecht kwamen in het pikke donker en direct een pak sneeuw over ons heen kregen en rechts van ons de diepe afgronden angst aanjagend dichtbij kwamen. Gelukkig hebben we dit ook weer overleefd en liggen we nu aan de rand van Yosemite National Park in een pitoresk hotelletje! Morgen op naar San Francisco wat de een na laatste dag van mijn moeder en Arnoud's hun vakantie is! Zondag zullen Nens en ik weer richting L.A. gaan zodat ik maandag weer bij mijn acteer-les kan zijn!

Tot zover het korte verhaal ;) Volgende keer laat ik Nens weer wat schrijven zodat jullie het verhaaltje helemaal uitlezen en niet de helft over slaan haha! :D Voor degene die de moeite heeft genomen om dit nog af te lezen: BEDANKT!

Bye!

• 12 November 2011 - 08:07

Arnoud:

prachtig stukje proza. klinkt goed en alsof jullie het naar je zin hebben! jammer dat er geen foto's bij staan!! veel plezier nog de komende dagen en de groetjes aan je moeder en Arnoud.

• 12 November 2011 - 09:00

Irene:

Ha luitjes,
    Ik dacht dat er maar één Arnoud (de enige echte die nu in LA zit) bestond, maar niet dus.
    Wat hebben jullie een hoop meegemaakt en gezien zeg. Inderdaad jammer dat er geen foto's bij staan, maar die zie ik hopelijk snel. Janine en Arnoud: ik wens jullie een hele goede terugreis. Arnoud vergeet je parachute niet in te pakken . Jammer dat Nens en Steef achterblijven. Nog veel plezier.
    Groetjes
    XXX

• 12 November 2011 - 11:05

Opa En Oma:

wat leuk om weer eens een reisverslag tekrijgen.Wat een belevenis zeg. wat heerlijk dat janine en arnoud ook zo genoten hebben.willen jullie ze een hele goeie terugreis wensen. nog veel plezier en dikke kus van ons.

• 12 November 2011 - 16:55

Sandra:

Helemaal uitgelezen en ik vond het een mooi verhaal weer!
    Fijn te lezen dat jullie het zo super hebben!!
    Heel veel plezier nog!
    Kus san

• 12 November 2011 - 19:57

Lia :

En of ik het uitgelezen heb. En je hoeft ons niet te bedanken daarvoor, jij bedankt voor het uitgebreide leuke verslag. Tsjonge jonge, wat zullen jullie genieten, krijgen we t.z.t. een film ervan?
    Janine en Arnoud een heel goeie terugreis, jammer hè dat het er voor jullie op zit, maar dat nemen ze je niet meer af! Mooi dat het niet gelukt is om Arnoud achter te laten. Enne, Stefan kom jij met Nens over een tijdje ook maar weer deze kant op . . .
    Veel plezier verder en liefs voor jullie allemaal
    Lia xx

H Dammers:

Leuk verhaal. Heb echt alles gelezen. Zal blij zijn als de helft van me'n gezin weer terug is . Kan haast niet wachten tot de andere helft ook weer in adam geland is. Hopelijk is het snel maart 2012. Maar goed misschien is dat wel egoistisch. Toch nog heel veel plezier en geniet ervan.

• 14 November 2011 - 14:19

Lia :

mijn berichtje aan jullie was natuurlijk ook namens Hans (Put) hè, maar dat snapten jullie wel . . .
    Heb het berichtje van papa (4 stuks!!!) gelezen; kun je nagaan hoe blij hij is dat alvast de 1e helft terug is. En die helft missen jullie nu weer . . .
    Anyhow, nog héél veel plezier en geniet ervan!!

• 14 November 2011 - 19:27

Peet En Rini:

Gaaf zeg wat julie allemaal mee maken, leuk om te lezen waar jullie allemaal geweest zijn, is te hopen dat Stefan niet te veel succes heeft in L.A want is toch de bedoeling dat jullie weer gezellig naar huis komen t.z.t
    Kijken uit naar jullie volgende verslag van de belevenissen,veel plezier en dikke kuhs van ons.

• 14 November 2011 - 19:29

Peet En Rini:

kus

• 16 November 2011 - 14:19

Maiwenn:

Nou,ik heb m helemaal gelezen hoor ;) heel leuk en heel herkenbaar! En route 1... Chris Zegers geeft helemaaaaaal gelijk!!!! Succes weer met de acteerlessen! Goed om te horen dat dat zo positief uitpakt met de aanbiedingen die je krijgt! Xxxx uit Delft (jullie hometown) ;)

• 20 November 2011 - 07:35

Mama:

Zo klinkt weer heerlijk guys. Gelukkig hoor ik de enge dingen pas achteraf; hoef ik me vooraf geen zorgen te maken. Tot skyps
Nancy

Onze wereldreis van een half jaar! USA, Cook Islands, Australie, Nieuw Zeeland, China, Vietnam, Laos en Thailand.

Actief sinds 07 Sept. 2011